Esimerkkihinnat

Aurinkovirralle tulee tällä hetkellä paljon kyselyjä, ja joissa pyydetään laskemaan tarjouksia hyvin vajavaisin alkutiedoin. Tein tämän sivun antaman realistisen kuvan mikä on aurinkosähköjärjestelmän hintataso maaliskuussa 2022.

Olen koonnut tälle sivulla neljän erikokoisen voimalan esimerkkihinnat profiilipeltikatolle, huopakatolle, tiilikatolle ja saumatuille peltikatoille (konesaumakatto, lukkosaumakatto) sekä oman maatelineen päälle rakennettaessa.

Nämä hinnat perustuvat 14.3.2022 voimassa olleisiin toimittajan hintoihin. Ensi kuussa odotan hintoihin pientä korotusta eli jos tietää rakentavansa tänä keväänä niin oikea aika ostaa on nyt. Veikkaan syksyllä paneelien hintojen olevan jopa 30% korkeampia kuin nyt.

Aurinkopaneelien hinnat ovat vahvassa nousussa. Parhaan hinnan saat, kun ostat aurinkosähköpaneelit tänään. Tällä tarkoitan tosiaan tänään, tällä viikolla. Heckert NeMo 2.0 60M 330 MC4 -aurinkosähköpaneelin hinta on 157,48 eur alv 0% eli arvonlisäverollinen hinta on 195,28 eur / kpl alv 24%.

Huomaa, että odottamalla vuoden menetät tältä ajalta saatavan aurinkosähkön hyödyn 400-1600 euroa.

Laskelman rivi ”Aurinkosähkön arvo nykyhinnoin” antaa kuvan paljonko aurinkovoimalaprojektin lykkääminen yhdellä vuodella eteenpäin maksaa menetetyn aurinkosähkön tuoton perusteella. Ennustan aurinkovoimalan maksavan vuoden päästä 20% enemmän kuin nyt. Aurinkosähkön arvo nykyhinnoin on kohtalaisen radikaali ennustus sähkön arvosta. Aurinkosähkön arvo normaalihinnoin on taas päinvastoin hyvin konservatiivinen ja varovainen arvio sähkön hinnasta, tämähän ennustaa sähkön, siirron ja verojen pysyvän samalla tasolla kuin ennen koronaan seuraavien 15 vuoden ajan. Totuus on luultavasti jossakin näiden kahden ääripään välissä. Voit toki itse tehdä oman laskelmasi käyttäen omaa veikkaustasi sähkön, siirron ja verojen hinnasta.

Klikkaa laskelman kuvaan suurentaaksesi sen. Voit myös ladata kuvan työpöydällesi ja suurenta sitä siinä.

Profiilipeltikatto

Aurinkovoimalan esimerkkihintoja profiilipeltikatolle 12, 20, 27 ja 45 aurinkopaneelin paneelin järjestelmille.

Laskelmien lähtötiedot

Laskelmissa omakäyttöprosentti on karkea valistunut arvio 10000-20000 kWh kulutuksen omaavalle omakotitalotyyppiselle kulutukselle. Tarkempia numeroita saadaan tuntikohtaisen sähkönkulutuksen avulla tehtävällä simulaatiolla.

Laskelmissa minimihintana sähkön arvolle on käytetty itse käytetyn sähkön arvona 0,15 eur/kWh ja ylijäämäsähkön myyntihintana 0,035 eur/kWh.

Laskelmissa maksimihintana sähkön arvolle on käytetty itse käytetyn sähkön arvona 0,20 eur/kWh ja ylijäämäsähkön myyntihintana 0,10 eur/kWh.

Voit itse tehdä omat laskelmasi omilla arvioillasi ostosähkön tai myyntisähkön hinnasta, jos Aurinkovirran arvio on mielestäsi pielessä.

Tiilikatto

Aurinkovoimalan esimerkkihintoja tiilikatolle 12, 20, 27 ja 45 aurinkopaneelin paneelin järjestelmille.

Saumattu peltikatto (konesauma, lukkosauma)

Aurinkovoimalan esimerkkihintoja saumatulle peltikatolle 12, 20, 27 ja 45 aurinkopaneelin paneelin järjestelmille.

Huopakatto

Aurinkovoimalan esimerkkihintoja huopakatolle 12, 20, 27 ja 45 aurinkopaneelin paneelin järjestelmille.

Maateline

Aurinkovoimalan esimerkkihintoja omavalmisteisen puisen tai metallisen maatelineen päälle 12, 20, 27 ja 45 aurinkopaneelin paneelin järjestelmille. Kiinnitysosia tarvitaan telineen päälle aurinkopaneelien turvalliseen kiinnittämiseen (lämpölaajenemisen hallinta, pontentiaalintasauksen hallinta).

Oheisen linkin takana löydät esimerkkikuvia Aurinkovirta-osalistujien itse rakentamista maatelineistä: https://aurinkovirta.fi/maateline

Invertterihinnasto

Aurinkovirran invertterihinnasto Aurinkovirta-osallistujille.

Aurinkpaneelihinnasto

Aurinkovirran aurinkopaneelihinnasto Aurinkovirta-osallistujille.

Telineosahinnasto

Aurinkovirran telineosahinnasto Aurinkovirta-osallistujille.